Gintaro arbatos paruošimo namuose žingsniai:
1. Prieš naudodami gintaro gabalus pirmą kartą, turite juos nuplauti. Padarykite tai minkštu, švariu, šaltu arba šiek tiek šiltu vandeniu, tada leiskite vandeniui nutekėti.
Pastaba: naudokite arbatą, pagamintą iš mažų gabalėlių, nes jos paviršius turi daugiau sąlyčio su vandeniu, kad iš gintaro gabalėlių būtų paimta kuo daugiau rūgšties.
2. Užvirinkite vandenį. Į puodelį įpilkite šiek tiek gintaro ir užpilkite vandeniu (vanduo turi būti apie 80 C/180 F).
3. Taip pat galite įdėti medaus ar kitų žolelių.
Kitas būdas – gintarą įdėti į dubenį, kurį ketinate šildyti, užpilti karštu (ne verdančiu vandeniu, apie 80 C/180 F) ir palaikyti ant nedidelės ugnies (geriausia būtų žvakės ugnis) 15 – 20 minučių.
Tuos pačius gintaro gabalėlius galite naudoti 15 – 20 kartų – kiekvieną kartą gintaro efektas būna dar didesnis. Po to galite paimti gintarą ir padėti jį į tiesioginę saulės šviesą, leisti išdžiūti ir keletą valandų įkrauti. Įkrovę gintarus vėl galite naudoti 15 – 20 kartų. Apskritai, naudojant šį metodą (15 – 20 kartų pilant vandenį ant gintaro gabalėlių ir laikant saulės šviesoje), tuos pačius gintaro gabalėlius galite naudoti 5 – 6 kartus.
Jei arbatai įsigijote naujų gintarų, galite juos naudoti kartu su ankstesniais.
Grynasis svoris: 50 g